07. veebr 20 uut liiklusõpetajat Neeme Külmallik

Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži MSJ baaskoolituse lõpetas 20 tulevast õpetajat
2. ja 3. veebruaril oli Haapsalu Kolledžis mootorsõidukijuhi õpetajate baaskoolituse kursuse hindamiskomisjon, kus oma kursusel jooksul saadud teadmisi tõestasis 20 tulevast liiklusõpetajat. Erakordne on see, et kursuse kuraatori Tarmo Vanamõisa sõnul kõik koolitust alustanud õppurid selle ka lõpetasid. Komisjoni liikmena saan kinnitada, et lõpetanute üldine tase on väga hea, motivatsioon liiklusohutusse panustamiseks läbi tulevaste sõidukijuhtide õpetamise on kõrge. Kõikidel lõpetajatel oli oma visioon selles valdkonnas jätkamise osas ning enamikul ka juba töökoht autokoolis ootamas.



Üks tulevastest õpetajatest kaitsmas ja tõendamas omandatud teadmisi




Heameel on tõdeda, et viimase paari aasta jooksul on tänu mootorsõidukijuhi õpetajate koolitusmahtude mõistlikuks muutmisele seadusloome kaudu ülikoolid ja kõrgkoolid hakanud aktiivselt tegelema selleks vajalike õppekavadega ja koolitamistega. 
Perioodilise täiendkoolituse osas õpetajatele on juba olemas võimalus, et õpetajad saavad viie aasta jooksul valida koolitajate poolt pakutavaid aktuaalseid ja kasulikke koolitusi jaotades kohustuslike tundide läbimise pikema aja peale. Selle tulemusena ei pea enam iga  viie aasta tagant kohustuslikult kuulama täpselt samu teemasid samade lektorite esitluses. Perioodilise täiendkoolituse mõte seisneb ju selles, et õpetaja saaks oma taset hoida ja tõsta,  teadmiste ja õpetamise meetoditega kiiresti muutuvas maailmas kursis olla,  õpilaste, seadusloome ja tehnikaga samal lainel püsida.

Neeme Külmallik